Tour d’ Orange Dordrecht 2024

Fietsen voor de pioniersplek Staartlicht

Tour d' Orange Dordrecht 2024

Op 21 september 2024 organiseert Youth for Christ voor het vijfde jaar op rij het wielerevent Tour d’Orange. 100+ fietsers stappen op de trappers om een fysieke prestatie te leveren en geld op te halen voor het missionaire jongerenwerk van Youth for Christ. Een sportieve dag mét een goed doel voor ogen: Youth for Christ steunen om jongeren op het spoor van Jezus zetten.

Zo ook in Dordt: Licht, liefde en leven delen op de Staart. In deze volkswijk aan de rand van Dordrecht willen wij er zijn voor jongeren. Gedreven door naastenliefde bieden we hen een luisterend oor, aandacht en perspectief. Hierbij kiezen we een integrale aanpak. Wij vinden het belangrijk om actief aanwezig te zijn en jong en oud(er) met elkaar te verbinden. We moedigen jong en oud  aan naar elkaar om te zien en laten hen kennismaken met de boodschap van Gods liefde. Zo mogen we samen bouwen aan een ‘betrokken buurtgemeenschap’ op de Staart.

“Wij vinden het belangrijk dat jongeren kansrijk, veilig, gezond en met plezier opgroeien.”
Aldus Henry Schutte, jongerenwerker op de Staart

Om dit werk te laten groeien stappen we zaterdag 21 september op de fiets om geld op te halen.

En echt iedereen kan zich inschrijven. Voor de fanatieke fietser is er de mogelijkheid om meerdere rondjes te fietsen. Of je maakt er een relaxed dagje van, en geniet van de prachtige omgeving, en maakt zoveel tussenstops als je wilt. Nieuw deze keer is dat je je ook kunt aansluiten om het rondje (35 km) te wandelen. De volgende opties worden geboden: Fietsen op een stadsfiets 1 of 2 rondjes (35 of 70 km); Racefietsen 2 of 3 rondjes (70 of 105 km) en dit jaar ook wandelen een vol rondje van 35 km  of een kleiner rondje van 20 km.

We starten op de Staart bij de Petrus Kapel Plein 1940-1945. Tijden komen nog! Die zijn namelijk verschillend en hangen af van je gekozen actie

Je kunt op een aantal manieren meedoen aan deze actie. Je kunt meedoen als fietser of wandelaar door je aan te melden. Inschrijven kost € 50,-. Je krijgt dan een prachtig YFC shirt.  Mocht je niet gaan fietsen of wandelen  op 21 september dan hopen we dat je een fietser of wandelaar  wilt steunen met een gift.

De hele opbrengst van deze actie gaat naar ons jongerenwerk op de Staart. Elke week ontmoeten jongeren. We delen ons leven met ze, luisteren naar hun verhalen en laten ze iets van de liefde van God zien.

Wil je meer weten over onze pioniersplek Staartlicht ga dan naar de website van het Staartlicht